Usi si Ferestre Termopan Tamplarie PVC

Tamplarie PVC    Subiectul nu este deloc nou si cu totii stim ca tamplaria PVC are foarte multe avantaje in fata unei tamplarii normale, clasice. Printre acestea putem puncta confortul, atat termic, cat si fonic si vizual.

   Tamplariile PVC nu lasa caldura sa iasa in afara loncuintei. izoleaza fonic incaperea si, tinand cont de designul inovator, completeaza estetic orice fel de casa sau apartament. O alta calitate a acestui tip de tamplarie este durabilitatea in timp.

   Am observat de numeroase ori ca in dreptul geamului este curent si valuri de aer rece par sa vina dinspre acesta. Ei bine, trebuie sa stim ca pierderile de caldura se fac, de cele mai multe ori, la nivelul geamului, iar daca fereastra nu are chedere bine prinse si de calitate, eforturile noastre de a mentine caminul cald, vor fi in zadar. De aici si dorinta prezentului articol de a sugera indreptarea atentiei nu numai inspre tamplaria propriu-zisa, ci si inspre montajul acesteia. Daca la nivelul montajului exista greseli vom avea acelasi rezultat ca in cazul in care tamplaria nu ar fi fost de buna calitate. Eficienta produsului isi diminueaza considerabil performantele de izolare pierzandu-si din etanseitate si astfel se micsoreaza si nivelul de confort.

Tamplarie PVC

   Este de preferat ca atunci cand ne hotaram sa achizitionam dintr-un magazin de termopane un anumit tip de tamplarie PVC sa intrebam daca ni se poate asigura montajul. Acest lucru vine in avantajul nostru deoarece o firma de termopane are experienta, are instrumentele necesare unui montaj corect, si, mai mult de atat, cunoaste principiile pe care trebuie sa le respecte in vederea realizarii unei lucrari de calitate. Echipa perfectionata in montajul ferestrelor termopan si a usilor termopan va avea grija sa faca o treaba admirabila si se vor asigura ca foliile de pritectie raman pe tamplaria PVC pana la finalizarea montajului atat pentru protectia acesteia, cat si pentru pastrarea curata a ei.

 Tamplarie PVC  Montarea unor usi de termopan si a unor ferestre de termopan se face dupa anumite reguli. In prima etapa ferestrele sunt fixate cu niste suruburi speciale in fuctie de zidaria locuintei. Dupa prindere, acestea sunt etansate doar cu spuma poliuretanica in cazul spatiilor mai mici de 10mm si cu spuma poliuretanica si alte profile de adaptare in cazul in care aceste spatii sunt mai mari de 10mm. Lucrarile de finisare au loc abia dupa 48 de ore ca spuma sa se intareasca si sa fixeze tamplaria foarte bine. In cazul in care au fost sparti peretii exteriori, acestia se repara cu materiale hidroizolatoare si nu cu alte materiale de tipul ipsosului.

Tamplarie PVC

Adesea, oamenii care aleg sa isi puna in casa tamplarie PVC intampina dificultati atunci cand vine vorba de modelul si de culoarea acesteia, avand in vedere faptul ca in ultimii ani spectrul posibilitatilor s-a largit considerabil. Insa, la fel de important pe cat este designul estetic al usilor de termopan si al ferestrelor de termopan este sticla folosita. Distingem aici doua tipuri de geam: geam terpopan si geam tripan. Diferenta dintre acestea este ca numarul de foi de sticla este in cazul primului de 2, iar in cazul celui de al doilea de 3. Cel mai important aspect este distanta dintre aceste foi, distanta umpluta cu gaz - daca vorbim de o izolare termica superioara. Acesta distanta este de 16mm in cazul geamurilor termopan si o distanta cu mult mai mica in cazul geamului tripan. In general, un geam are o grosime de aproximativ 24mm. In cazul celui tripan avantajul nu este, asa cum ar considera multi, izolarea termica, ci mai degrama cea fonica.

Tamplarie PVCCa si in cazul tamplariei propriu-zise si in cazul sticlei folosite de aceasta trebuie sa fim atenti la particularitatile care se pliaza nevoilor si dorintelor noastre. Pe langa aspectul acesteia si gradul de izolare fonica si termica, putem alege o sticla cu un coeficient de umbrire mai ridicat sau mai scazut, dar si cum un grad de reflectie sau absortie a luminii mai mici sau mai mari. Accesoriile de tipul glafurilor sunt relativ nou aparute si din ce in ce mai multi clienti decid sa scape de pervazul clasic in detrimentul unuia personalizat, care sa se potriveasca cu intreaga tamplarie PVC.

Tamplaria PVC s-a dezvoltat de-a lungul timpului si ne ofera in momentul de fata posibilitatea de a alege dintr-o gama mare de produse in functie de caracteristicile acestora si de particularitatile pe care dorim ca acestea sa le aibe. Aceste alegeri se pot face individual sau se poate consulta o firma de termopane specializata, care cunoaste nevoile unei cladiri, dar si ale locatarilor, atunci cand vine vorba de ferestre si usi de termopan.