Usi exterior termopane

Va prezentam toate avantajele oferite de usi exterior termopane

"Usa de intrare este inceputul calatoriei voastre prin casa", spune arhitectul din California de Sud, Craig Stoddard. "Este prima parte a casei la care cineva care trece prin casa se uita indeaproape. In mod ideal, ar trebui sa sublinieze caracterul casei ", adauga el. Pentru casele noi si vechi, usa din fata este un punct focal principal.

Sfaturi alegere usi exterior termopane

Din nefericire, deoarece sunt expuse la vreme si uzuri, usile de intrare isi arata adesea varsta prematur. Cele mai multe usi mai mari sunt realizate din lemn, un material care are aspectul cald si natural, pe care majoritatea oamenilor il prefera, dar este vulnerabil la elementele atmosferice. Soarele si ploaia in cele din urma se contracta, crapa si se ard lemnul, in timp ce razele ultraviolete ale soarelui distrug lignina naturala a lemnului, iar umiditatea micsoreaza in mod repetat fibrele si umfla fibrele lemnoase. Ca urmare, cand sunt vechi, usile din lemn se deformeaza.

Din fericire, usile de intrare si exterior s-au schimbat semnificativ in ultimii ani. Proprietarii de case pot selecta acum dintr-o vasta paleta de optiuni. Sunt disponibile sute de tipuri si marimi, de la modele conventionale de lemn pana la alternative de inalta tehnologie, fabricate din compozite din fibra de sticla sau din otel si usile care contin o combinatie a acestor materiale.

O schimbare semnificativa cu usile de intrare este aceea ca, daca nu cautati o inlocuire a usilor goale, puteti cumpara acum un intreg "sistem de intrare". Cu un sistem de intrare, o usa este pre-atarnata in cadru. Marginea de jos se intercaleaza cu pragul, iar imprejmuirea usii inconjoara perimetrul usii. Balamalele si incuietoarea sunt proiectate ca parte a sistemului, iar tocurile adesea flancheaza usa. Cu un sistem, toate componentele sunt proiectate si prelucrate pentru a lucra impreuna in mod eficient si durabil.

O alta schimbare in industria usilor consta in faptul ca liniile care odinioara distingeau un material de constructie a usii de celalalt au disparut. O usa din lemn nu mai este in mod necesar din lemn in intregime. De fapt, unele usi din lemn au interioare din otel, iar usile din otel au exterioare din lemn. O usa din fibra de sticla sau din otel poate avea un cadru din lemn. Si aproape orice usa poate avea un miez de izolatie cu spuma. Chiar si asa, ajuta la considerarea usilor in functie de materialul principal al fetei, un strat suplimentar de spuma. Alegerea lemnului, a fibrei de sticla sau a otelului ca material de suprafata are cel mai mare impact asupra aspectului, costului, durabilitatii si securitatii usii.

Aproape toate usile, atat din lemn, cat si din alte materiale, se numesc  "panouri". Usile din spate sunt plane si netede pe ambele fete. Usile din lemn au caneluri dreptunghiulare incadrate de sine orizontale si spatii verticale. Constructia panoului are la baza usile din lemn pentru a minimiza craparea si deformarea, oferindu-le panourilor suficient spatiu pentru a se deplasa in timp ce se extind si se contracta cu schimbarile de umiditate. Usile duble au o constructie de panouri cu una sau mai multe santuri care inlocuiesc un panou sau mai multe panouri.