Tipuri de rame pentru ferestre

windowframes_400Ferestrele vin intr-o serie de diferite tipuri de carcase si geamuri termopan. Prin combinarea unei rame eficiente din punct de vedere termic cu un geam termopan, adaptate la clima si scopul lor, puteti personaliza fiecare fereastra din casa.

Imbunatatirea rezistentei termice a ramei unei ferestre poate contribui la eficienta energetica de la nivelulul intregii ferestre. Fiecare material pentru rama are avantajele si dezavantajele lui, dar ramele din vinil, lemn, fibra de sticla si unele materiae compozite, ofera o rezistenta termica mai mare decat ramele din metal.

Ramele din Aluminiu sau Metal

Desi cadrele sunt foarte puternice, usoare si aproape ca nu au nevoie de intetinere, ramele din aluminiu sau metal sunt foarte bune conductoare de caldura ceea ce le face materiale izolante foarte slabe. Pentru a reduce fluxul de caldura si factorul U, ramele de metal ar trebui sa aiba o banda de material plastic izolant amplasat intre interiorul si exteriorul cadrului si cercevea.

Ramele compozite

Ramele ferestrelor compozite sunt alcatuite din lemn compozit, precum PAL-ul si cheresteaua laminata. Aceste compozite sunt foarte stabile, au aceleasi proprietati structurale si termice ca lemnul convetional sau chiar mai bune si au rezistenta mai buna la umiditate si degradare.

Ramele din fibra de sticla

Ramele din fribra de sticla sunt stabile dimensional si au cavitati de aer care pot fi umplute cu izolatie, oferindu-le o performanta termica superioara fata de ramele din lemn sau vinil neizolate.

Ramele din Vinil

Ramele din vinil sunt de obicei realizate din policlorura de vinil (PVC) cu lumina ultravioleta, stabilizatori pentru a impiedica lumina soarelui sa descompuna materialul. Ramele din Vinil nu necesita vopsire si au rezistenta buna la umezeala. Cavitatile goale ale ramelor din vinil pot fi umplute cu material izolant, ceea ce le face superioare termic fata de ramele standard din vinil si lemn.

Ramele din lemn

Ramele din lemn izoleaza destul de bine, dar au si dezavantajul de a se dilata si contracta in functie de conditiile meteorologice. De asemenea, ramele din lemn necesita intretinere regulata, chiar daca placarea cu aluminiu sau vinil reduce numarul interventiilor necesare pentru a le intretine.