Tipuri de sticla
Sticla LowE reduce pierderile de caldura prin ferestre in timpul sezonului rece, imbunatatind capacitatea de izolatie termica a geamului termoizolant.
Sticla reflexiva se utilizeaza in special in scopul reducerii cantitatii de caldura provenita din radiatia solara, asigurand in acelasi timp un nivel ridicat de transmisie luminoasa si intimitate pe timpul zilei.
Sticla Control Solar imbina avantajele unei sticle LowE cu cele ale unei sticle reflexive: vara ofera o protectie solara ridicata reducand efectul de sera in interiorul locuintei, in timp ce iarna isi pastreaza calitatile de izolatie termica, diminuand pierderile de caldura catre exterior. In plus, aceasta sticla are proprietati de transmisie luminoasa ridicate comparativ cu toate tipurile de sticla reflexiva.
Sticla laminata (duplex) de siguranta sau antiefractie este formata din doua foi de sticla lipite printr-un strat de rasina transparenta. Avantajele acestor tipuri de sticla sunt: cresterea gradului de siguranta contra efractiei, izolatie fonica performanata, reducerea riscului de accidente (nu permite desprinderea de cioburi in cazul spargerii).
Sticla colorata in masa are atat functie de protectie solara cat si de pastrare a intimitatii. Ea absoarbe energia soarelui, o parte din aceasta fiind radiata spre interior si o parte spre exteriorul locuintei.
Sticla ornament are ca rol principal pastrarea intimitatii. Are un factor bun de transmisie luminoasa si permite o iluminare mai buna a incaperii decat in cazul utilizarii sticlei colorate in masa sau a celei reflexive.
Izolatia termica
Atmosfera placuta de acasa depinde si de mentinerea unei temperaturi confortabile, cu eforturi materiale minime. La QFORT, sistemele de izolatie termica raspund celor mai exigente nevoi.
Coeficientul U reprezinta valoarea transferului termic al unui element de constructie (perete, fereastra, usa, etc) si arata cat de bine conduce caldura acel element de constructie.
Cu cat coeficientul U este mai mic, cu atat pierderile termice sunt mai reduse si izolatia termica a elementului de constructie este mai buna.
Coeficientul Ug (g = glass) reprezinta coeficientul U al sticlei termoizolante, iar Uw (w = windows) - al ansamblului ferestrei (rama + sticla termoizolanta).
Din graficul de mai jos se pot deduce usor plusul de confort si economiile energetice obtinute prin alegerea unor ferestre cu un coeficient de izolatie cat mai redus.
Izolatia fonica
Pentru ca relaxarea si calmul de acasa sa nu fie afectate de agitatia mediului extern in continua miscare, Qfort a luat in calcul posibilitatile de izolare fonica a casei tale. QFORT iti recomanda alegerea unor ferestre echipate cu sticle cu proprietati de izolatie fonica specifice zonei in care locuiesti. Coeficientul de izolatie fonica (Rw) este exprimat in decibeli (dB). Cu cat valoarea coeficientului este mai mare, cu atat izolatia fonica a ferestrei este mai buna.
In tabelul de mai jos este prezentat coeficientul de izolatie fonica (Rw) pentru ferestre echipate cu cele mai folosite tipuri de geam termoizolant.
*SC - sticla laminata cu pelicula Sound Control pentru atenuarea zgomotelor
Avantajele unei izolari fonice ridicate
a) ridica nivelul de confort prin eliminarea senzatiei neplacute cauzata de zgomotele din mediul inconjurator;
b) asigura un grad mai ridicat de confidentialitate incaperilor cu destinatie speciala (birouri, cabinete medicale, studiouri, etc.)