SGG Planitherm 4S – Confort 4 anotimpuri

Cu SGG PLANITHERM 4S te bucuri de temperatura perfecta si lumina ideala indiferent de anotimp. Functia de confort iarna-vara mentine o atmosfera placuta tot timpul anului, iar reflexivitatea asigura un nivel confortabil de intimitate.

Aplicatii

SGG PLANITHERM 4S este ideal pentru ferestrele oricarei constructii noi sau renovate. Caracteristicile SGG PLANITHERM 4S permit utilizarea produsului atat in sectorul residential (locuinte individuale, blocuri de locuinte), cat si in cel nerezidential (cladiri de birouri, hoteluri si restaurante, centre comerciale, scoli). Pentru aplicatiile unde este necesara sticla de siguranta (securizata / calita) se utilizeaza II – varianta ce trebuie tratata termic. SGG PLANITHERM 4S / 4S II se combina perfect cu toate tipurile de tamplarie: PVC, lemn, aluminiu. In proiectele de renovare, unitatile de vitraj cu ® SGG PLANITHERM 4S pot fi folosite in ramele existente.

Descriere

Depunerile SGG Planitherm 4S / 4S II se obtin prin sputerizare catodica in instalatii special (magnetron), in conditii de vid inaintat si atmosfera controlata. Aceste depuneri sunt caracterizate printr-o emisivitate redusa si au dubla proprietate: reflect radiatiile infrarosii, caracteristice caldurii provenite din incalzire si, in acelasi timp, reflecta o mare parte a energiei solare.

Posibilitati de prelucrare

Vitraj Izolant: depunerile SGG Planitherm 4S / 4S II se pozitioneaza intotdeauna pe fata #2 a vitrajului izolant.
Tratare Termica: doar depunerile SGG PLANITHERM 4S II pot fi securizate / calite. Aceste sticle trebuie obligatoriu sa fie tratate termic inainte de a fi asamblate in vitraj izolant, pentru a se obtine performantele spectro-fotometrice si aspectul identice cu cele ale variantelor ce nu se trateaza termic.
Laminare: Sticlele SGG PLANITHERM 4S / 4S II pot fi laminate cu conditia ca depunerea sa nu fie in contact cu filmul de PVB.
Montarea Vitrajelor: Vitrajele cu sticla SGG PLANITHERM 4S / 4S II trebuie montate conform standardelor in vigoare si instructiunilor generale de procesare.

Confort tot timpul anului

Primavara – Cu SGG PLANITHERM 4S / 4S II capriciile vremii nu mai conteaza. In aceasta perioada a anului, vitrajele izolante care au SGG PLANITHERM 4S / 4S II asigura un – izolatia termica asigura temperature ideala indiferent de schimbarile vremii.
Vara - Datorita functiei sale de control solar, SGG PLANITHERM 4S / 4S II reflecta de doua ori mai multa energie solara decat un vitraj dublu obisnuit, fara a mai fi nevoie de o protectie solara suplimentara.
O temperature ideala – confortul si racoarea sunt asigurate chiar si in zilele caniculare.
Costuri de climatizare mai mici – limitarea cantitatii de energie solara care patrunde in casa diminueaza nevoia de utilizare a aerului conditionat.
Toamna - Cu 4S / 4S II tranzitia catre anotimpul rece devine insesizabila.
Reducerea costurilor – sunt suprimate costurile premature pentru incalzire.
Iarna - Vitrajul cu 4S / 4S II ofera o izolatie de 3 ori mai mare decat cea a unui vitraj dublu obisnuit, avantajele fiind evidente:
• Caldura si confort – se diminueaza pierderile de caldura si se reduce semnificativ zona rece de discomfort din apropierea ferestrelor.
• Economii semnificative – o izolare termica eficienta insemana un consum redus de energie.

Economii*

Cu SGG PLANITHERM 4S / 4S II faci economii substantiale de energie pe toata perioada
anului. Cheltuielile atat pentru racire, cat si pentru incalzire se reduc considerabil.

sgg_planitherm_4s__confort_4_anorimpuri_1_400
* Calculele sunt efectuate cu ajutorul programului PARASOL®, marja de eroare fiind de aprox. +/- 5%. Rezultatele obtinute vor varia in functie de zona
climatica de iarna, zona climatica de vara, ponderea vitrajului, forma si orientarea cladirii etc. Valorile din tabel reprezinta economiile in bani ce se
obtin prin inlocuirea diferitelor tipuri de vitraje cu altele mai performante, fiind obtinute pe baza unui pret al energiei de 0.4330 RON / KWh (Tarif CD -
de tip monom).
* Coeficientul de transfer termic U=1.0 W/m²K (pentru un geam termoizolant standard) reduce costurile de incalzire si contribuie la
protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de CO2.

Performante*

sgg_planitherm_4s__confort_4_anorimpuri_400

* DGU: 4mm Planitherm 4S (4S II), fata #2 – 16 Argon 90% - 4mm Planilux

Gama

sgg_planitherm_4s__confort_4_anorimpuri_2_400_01

Functii suplimentare

Sticlele SGG PLANITHERM 4S / 4S II pot indeplini si functii suplimentare in combinatie cu alte sticle sau ca atare:
Siguranta si securitate -In combinatie cu SGG STADIP , SGG STADIP PROTECT
-In forma laminata SGG STADIP® 4S
Izolare acustica – In combinatie cu SGG Stadip Silence
Autocuratare - In forma de depunere dubla: SGG BIOCLEAN II / 4S sau ® SGG BIOCLEAN / 4S