Geam termoizolant

Geam termoizolantIzolarea geamului (IG), cunoscuta sub numele de geam dublu este alcatuita din doua sau trei geamuri de sticla separate de un vid sau un spatiu umplut cu gaz pentru a reduce transferul de caldura. In acest articol va prezentam toate avantajele detinute de un geam termoizolant.

Avantaje geam termoizolant

Elementele din sticla izolatoare (IGU) sunt fabricate din sticla cu o grosime cuprinsa intre 3 si 10 mm (1/8 "pana la 3/8") sau mai mult, in aplicatii speciale. Sticla laminata sau securizata poate fi de asemenea utilizata ca parte a constructiei. Majoritatea unitatilor sunt produse cu aceeasi grosime de sticla utilizata pe ambele geamuri, dar aplicatii speciale cum ar fi atenuarea acustica sau securitatea pot necesita o gama larga de grosimi care sa fie incorporate in aceeasi unitate. Sticla izolatoare este o evolutie de la tehnologii mai vechi, cunoscute sub numele de ferestrele duble si ferestrele de furtuna. Ferestrele traditionale cu doua canaturi au folosit un singur panou de sticla pentru a separa spatiile interioare si exterioare.

In timpul iernii, ecranul este indepartat si inlocuit cu o fereastra de furtuna, care face o separare in doua straturi intre spatiile interioare si exterioare, marind izolatia ferestrelor in lunile reci de iarna. Pentru a permite ventilarea, ferestrele de furtuna pot fi atarnate de balamale detasabile si se deschid cu ajutorul bratelor metalice pliabile. In mod obisnuit, nu a fost intalnita folosirea plaselor de insecte cu ferestre deschise, pentru ca in timpul iernii, insectele nu sunt, de obicei, active.

Ferestrele traditionale consuma mult timp si necesita foarte multa forta de munca, necesitand indepartarea si depozitarea ferestrelor de furtuna in primavara, reinstalarea in cadere si depozitarea ecranelor. Greutatea cadrului de ferestre si a geamurilor mari face ca inlocuirea pe pavilioanele cladirilor inalte sa fie o sarcina dificila care necesita urcarea in mod repetat a unei scari cu fiecare fereastra si incercarea de a tine fereastra in pozitie in timp ce fixeaza clemele de prindere in jurul marginilor. Cu toate acestea, reproducerile curente ale acestor ferestre de furtuna vechi pot fi realizate cu sticla detasabila in panoul din partea inferioara, care poate fi inlocuita cu un ecran detasabil atunci cand se doreste. Acest lucru elimina nevoia de a schimba intreaga fereastra in functie de anotimpuri.

Geamurile izolate formeaza un sandwich foarte compact de aer si sticla, care elimina nevoia de ferestre de furtuna. Ecranele pot fi, de asemenea, lasate instalate pe tot parcursul anului cu geam termoizolat si pot fi instalate intr-un mod care sa permita instalarea si scoaterea din interiorul cladirii, eliminand cerinta de a iesi in  exterior pentru a monta ferestrele. Este posibila retrofilarea geamurilor izolate in cadre traditionale dublu-suspendate, desi acest lucru ar necesita o modificare semnificativa a cadrului din lemn datorita grosimii marite a ansamblului IG. .

Unitatile moderne de ferestre cu IG inlocuiesc in mod obisnuit unitatea mai veche cu dubla agatare si includ alte imbunatatiri, cum ar fi o etansare mai buna intre ferestrele superioare si inferioare, si echilibrarea greutatii actionata prin arc, care elimina necesitatea unor greutati mari de agatare in interiorul peretelui de langa ferestre, permitand o mai buna izolare in jurul ferestrei si reducand scurgerile de aer, asigura o protectie robusta impotriva soarelui si va mentine casa racoroasa intr-o vara fierbinte si calda in timpul iernii.