Ferestrele pentru mansarda

skylight111_400

Fereastra de mansarda este un tip special de fereastra conceput in acoperisul unei case pentru a permite luminii naturale sa patrunda in casa. O astfel de fereastra poate fi instalata fie din motive estetice, fie ca parte integranta a unei strategii de incalzire pasiva. Exista diferite tipuri de lucarna, cu diverse modele, materiale si alte componente.

Multe persoane ajung sa aleaga o fereastra mult prea mare pentru casa lor, in ideea de a patrunde cat mai multa lumina. Din pacate, chiar si cele mai bune ferestre au un nivel de izolatie mult mai sarac comparativ cu cel al acoperisului. De aceea o fereastra mare permite unor cantitati mari de caldura sa fie pierdute in zilele reci, iar in zilele calduroase sa patrunde cantitati mari de caldura. De aceea, inainte de a alege un geam de mansarda, trebuie luata in considerare cantitatea de lumina ce cade direct pe acoperis si cat de mult difera temperatura de la un anotimp la altul.

Exista diferite tipuri de ferestre pentru mansarda foarte des folosite:

Fereastra cu ventilatie poate permite aerului sa patunda in incapere. Acestea sunt potrivite pentru bai si bucatarii, unde permit eliminarea umiditatii excesivesi mentine circulatia aerului stabila.
Fereastra fixa nu se deshide. Acest tip de fereastra pentru mansarda este conceput strict pentru a lasa lumina sa patrunda in incapere.
Fereatra tubulara este practic o fereastra foarte mica, conceputa in special pentru holuri sau camere mici, un lumina patrunde destul de greu.
Fereastra plata este probabil cea mai comuna, avand forma fie de patrat fie alta forma rectangulara din sticla platasau acrilic, care poate fi fixa sau basculanta.
Fereastra rotunda iese din acoperis sub forma jumatati de sfere.
Fereastra poligon iese din acoeris, cu un numa de poligoane de sticla sau acril – aceste luminatoare sunt mult mai scumpe decat cele simple, dar sunt, de semenea, mult ma impresionante din punct d evedere estetic.
Luminatorul piramida este practic o piramida patruletarela simpla care iese din acoperis.
Fereastra cupola este asemanatoarea cu cea plata, cu diferenta ca sticla se rotunjeste pe suprafata acoperisului.
Principalele materiale folosite pentru a construi o fereastra de mansard sunt sticla si aclilic. Ambele material au atat puncte tari cat si puncte slabe, iar de cele mai multe ori se ajunge la o simpla chesyiune de preferinta. Ambele au diferite tipuri de factori izolatori, diferite tipuri de sticla si oarecum aspect diferite. Sticla, factorii izolatori si durabilitate aunei astfel de ferestre sunt factori aditionali care trebuie luati in considerare la achizitia unei ferestre de mansard.