Ferestrele de furtuna

ferestre_de_furtuna_400Ferestrele de furtuna sunt ferestre montate in exterior sau in interior ca si protectie suplimentara pentru ferestrele casei. Acestea pot augmenta si eficienta termala per-ansamblu a cladirii. Pot ingloba si geam pentru o mai buna ventilatie pe timpul verii. Materialele din care sunt construite sun : sticla, panouri de plastic rigide sau flexibile si pot fi montate permanent sau temporar. In afara de izolatie, ferestrele sau usile de furtuna asigura o protectie sporita locuintei, in cazul intemperiilor.

Instalarea ferestrelor de furtuna se poate face intr-un mod simplu si necostisitor, asigurand calea pentru cresterea eficientei ferestrelor deja existente. Beneficiile instalarii acestora includ cresterea eficientei energetice prin reducerea infiltrarii aerului din exterior, permitant unitatii ce asigura incalzirea locuintei, sa consume mai putina energie. Un alt beneficiu consta in izolatia suplimentara ce o asigura, adaugand un plus de izolatie ferestrelor PVC. Ajuta totodata la racirea locuintei pe timpul verii si incalzirea acesteia pe timpul iernii. Designul exterior imbunatatit constituie si el un alt avantaj, laolalta cu reducerea drastica a zgomotului din exterior, mai ales in cazul in care locuinta dumneavoastra este amplasata la strada.

Protejarea fenestratiei principale asigura o viata mai lunga a izolatiei pentru ferestrele de tip PVC. Protejeaza totodata contra expunerii la praf, lumina , vant si alte elemente, o perioada indelungata. Ferestrele de furtuna ce se monteaza la interior sunt construite din materiale mai usoare si sunt in general, mai usor de montat. Mententanta acestora, in comparatie cu a celor de la exterior este si ea scazuta. Cele exterioare trebuies asigurate cu gauri la baza ramei, pentu asigurarea evacurarii oricarui tip de umezeala ce poate fi colectata intre fereastra/ferestrele principale si cele de furtuna. A nu avea aceste dispozitive, poate duce la degradarea rapida a ferestrelor principale, de la interior, facandu-le imposibil de operat.

Alegerea ferestrelor de furtuna poate fi dificila cu atatea marci prezente pe piata, asadar pentru cumpararea si montarea acestora, va recomandam sa apelati la sfatul specialistilor in domeniu. Ferestrele reprezinta o investitie de lunga durata pentru casa dumneavoasta, asa ca nu trebuie sa le neglijati, in general, iar daca locuiti intr-o zona afectata des de furtuni, in special, va trebui sa va asigurati casa in mod corespunzator.