Ferestre oscilobatante

Ferestre oscilobatanteFerestre oscilobatante sunt acele tipuri de ferestre concepute pentru a maximiza patrunderea luminii si a aerului in interiorul locuintei. Aceste tipuri de ferestre sunt instalate de obicei in dormitoare si alte zone in care este nevoie de intimitate, dar in care lumina si aerul sunt considerate importante. Cu toate acestea, ferestrele oscilobatante pot prezenta probleme de securitate din cauza decalajului creat atunci cand fereastra este deschisa.

Ferestre oscilobatante avantaje

Ferestrele oscilobatante pot fi deschise in doua moduri. Puteti deschide complet fereastra spre interior, ca la o fereastra standard sau puteti inclina fereastra spre interior dinspre partea superioara. In acest caz, este important ca decorarea ferestrelor sa nu impiedice deschiderea. Cu exceptia jaluzelelor verticale, toate tipurile de decoruri de ferestre pot fi montate pe o fereastra inclinata. Prin montarea produsului cu ajutorul clemelor de prindere, nu este nevoie sa gauriti rama. Fiecare produs are propriile console de prindere, de la rolete la jaluzele.

Deseori, exista o fereastra obisnuita, langa o fereastra oscilobatanta. Daca alegeti separat pentru fiecare fereastra o draperie sau jaluzea va trebui sa alegeti diverse produse de dimensiuni diferite. Prin montarea decorului ferestrei pe perete, puteti echipa simultan ambele (sau mai multe) ferestre cu decoruri de fereastra si veti putea deschide sau inclina fereastra spre interior. Deoarece decorarea ferestrei este apoi atasata pe peretele de deasupra ferestrei, aceasta nu sta in calea cand geamul este rabatat complet.

Acest tip de fereastra, atunci cand este inchis, creeaza o etansare stransa si astfel caldura din interior nu mai este irosita, reducandu-se costurile pentru energie termica. Geamurile ferestrelor sunt mai usor de manipulat deoarece includ un mecanism pe sine care sustine greutatea ferestrei.

 

Exista de asemenea si ferestrele duble sunt unele dintre ferestrele cele mai putin eficiente din punct de vedere energetic de pe piata. Deoarece pot fi deschise doar la jumatate, acest tip de fereastra restrictioneaza fluxul de aer mai mult decat orice alta fereastra. Ferestrele duble sunt ideale pentru zonele exterioare in apropierea cailor de acces si a teraselor deoarece nu ocupa spatiu exterior. Unul dintre principalele lor avantaje este ca acestea sunt usor de curatat si reparat. O alta versiune a acestei ferestre este tipul de fereastra singulara. Versiunea cu un singur canal care are doar un spatiu mai mic pentru ventilatie. Acestea sunt ideale pentru a fi utilizate atunci cand fereastra este situata langa o pasarela sau o punte pe care fereastra nu va fi o piedica in calea pasagerilor.

Ferestrele oscilobatante pot fi si de dimensiuni mai mici, ideale pentru bai sau subsoluri. Panoul inclinat se deschide spre interior, permitand ventilarea maxima intr-o zona redusa. Geamurile ferestrelor sunt super eficiente din punct de vedere energetic. Cand sunt inchise, acestea ofera o etansare stransa, care impiedica intrarea sau iesirea aerului. Unghiul ferestrei rabatate impiedica scurgerea murdariei, a frunzelor si a altor resturi in casa.

Va recomandam sa utilizati ferestre oscilobatante in momentul in care aveti nevoie de un geam care sa se deschida atat normal cat si in interior. Ferestrele oscilobatante va ofera avantajul de a nu ocupa spatiul cand sunt deschise.