Fereastra oscilobatanta

Fereastra oscilobatantaFerestrele oscilante ofera o oportunitate de a exploata formatiunile si modelele naturale ale indivizilor si grupurilor in spatiul social si public.

O fereastra este o deschidere a unui perete, a unei usi, a unui acoperis sau a unui vehicul care permite trecerea luminii, a sunetului si / sau a aerului. Ferestrele moderne sunt, de obicei, vitrate sau acoperite cu un alt material transparent sau translucid, o canelura asezata intr-un cadru in orificiu; Cerceveaua si cadrul sunt, de asemenea, numite ferestre. Multe ferestre cu geam pot fi deschise, pentru a permite ventilatia sau inchise, pentru a exclude vremea proasta. Ferestrele au adesea un dispozitiv de blocare sau un mecanism similar pentru a bloca fereastra inchisa sau pentru a o tine deschisa in diferite forme.

Avantaje fereastra oscilobatanta

Tipurile includ ferestrele normale, ferestrele fixe, ferestrele cu caneluri simple si duble, ferestrele orizontale alunecoase,  geamurile pentru ferestre, geamurile oglinda, ferestrele de inclinare si alunecare (adesea sub forma de usi), ferestre laterale,  geamurile incluse acoperisuri, fereastra oscilobatanta si lista poate continua.

Romanii au fost primii cunoscuti pentru a folosi sticla pentru ferestre, o tehnologie probabil produsa mai intai in Egiptul Roman, in Alexandria in anii 100 AD. Ferestrele de hartie erau economice si utilizate pe scara larga in China, Coreea si Japonia. In Anglia, sticla a devenit comuna in ferestrele caselor obisnuite abia la inceputul secolului al XVII-lea, in timp ce ferestrele din panouri de corn animal aplatizate erau folosite inca din secolul al XIV-lea. In secolul al XIX-lea, vestul american, ferestrele de hartie unsa au fost folosite de grupurile itinerante. Ferestrele din podea pana in tavan, in stil modern, au devenit posibile numai dupa finalizarea proceselor de fabricare a sticlei industriala.

Termenul fereastra de tip hublou se utilizeaza in doua moduri: o fereastra curbata in perete sau intr-un vagon pentru a privi este reprezentata de un sir de ferestre mici, de obicei aflate sub streasina.

O fereastra fixa ​​este o fereastra care nu poate fi deschisa, a carei functie este limitata la intrarea luminii (spre deosebire de o fereastra nefixata, care se poate deschide si inchide). Ferestrele din arhitectura bisericii sunt deseori fixate. Ferestrele de transmisie pot fi fixate sau operabile. Acest tip de fereastra este utilizat in situatii in care lumina este necesara.

O fereastra normala este o fereastra care are o canelura mobila (de obicei cea inferioara) si cealalta fixata. Aceasta este forma anterioara a ferestrei glisante, si este, de asemenea, mai ieftina.

O fereastra dublu suspendata este stilul traditional de ferestre din Regatul Unit si multe alte locuri care au fost colonizate anterior de Regatul Unit, cu doua parti  care se suprapun usor si aluneca in sus si in jos in interiorul cadrului. Cele doua parti nu au neaparat aceeasi dimensiune. Zona unde canatul superior este mai mic (mai scurt), se numeste fereastra de cabana. In prezent, majoritatea ferestrelor dublu-suspendate folosesc anumite balamale pentru a sustine geamurile, dar, in mod traditional, s-au folosit contragreutati pe ambele parti ale ferestrei. Acestea au fost si sunt atasate la rame folosind scripeti fie din cordon impletit, fie, mai tarziu, din lantul realizat special.