Cum sa eviti si sa elimini condensul

highprecisionfontbdigitalbfontthermometerfontbhydrometerbfontfreeshippingUnele case au o problema cu ferestrele care transpira pe interior in timpul iernii, atunci cand temperatura scade destul de mult. Chiar si ramele si pervazele se umezesc. Acest lucru se intampla si in casele noi, care sunt bine izolate. Daca aveti aceasta problema, inseamna ca nivelul de umiditate din caza ta este destul de ridicat. Cu geamuri termopan ar trebui sa poti sustine nivelul umiditatii in jurul valorii relative de 50% in interiorul casei, intr-o noapte cu o temperatura de aproximativ 4 grade Celsius fara ca ferestrele tale sa faca condens. Asta inseamna ca daca umiditatea relativa din casa ta este mai mare, ferestrele vor actiona ca un dezumidificator si vor condensa apa din aer, pana cand nivelul umiditatii relative din interior scade sub 55%.

Casele mai noi sunt de obicei construite mai bine decat cele mai vechi. Acest lucru este bun din mai multe motive, dar unul dintre efectele negative este ca umezeala generata in interior nu poate fi eliminata la fel de usor. Exista o serie de posibile solutii, dar inainte de a incerca una dintre ele, recomandam sa cumperi un higrometru ieftin pentru a monitoriza umiditatea relativa din interiorul casei tale. Acest lucru iti va permite sa urmaresti problema si efectele schimbarilor.

Gazul si propanul elibereaza o cantitate mare de umiditate atunci cand ard, de aceea un semineu va creste nivelul de umiditate din casa ta, daca este folosit la scara larga. Urmareste higrometrul pentru a vedea daca folosirea semineului determina o crestere semnificativa in umiditatea relativa din interior.

Este posibil ca o casa ou inca sa fie in proces de uscare: betonul nou, lemnul si alte materiale, de obicei se usuca intr-un interval cuprin intre 12 si 18 luni, in functie de conditiile de uscare. Nu puteti controla acest lucru, dar in serile reci puteti deschide usile timp de 10-15 minute pentru a elimina aerul umed cald din casa.

O data ce temperatura revine la normal, higrometrul ar trebui sa iti arate ca umiditatea relativa a scazut, iar problema ar trebui sa dispara dupa un alt sezon cald. Uneori, aceasta problema are loc la inceputul sezonului cald, atunci cand materialele se usuca dupa un anotimp ploios, si dispare dupa cateva saptamani.

In cazul in care niciuna dintre acestea nu pare a fi problema, cauta alte surse care pot cauza umezeala excesiva. Unele surse comune, precum numarul mare de plante verzi, pot fi usor controlate. Alte surse nu pot fi la fel de usor de controlat, precum umiditatea solului care se deplaseaza in sus prin placa de beton. Daca nu poate fi diagnosticata problema, discuta cu inspectorul de constructii locale cu privire la problemele de umiditate comune pentru zona ta. Sau suna un inspector care intelege problemele condensarii, pentru a realiza o inspectie a casei si pentru a pune n diagnostic.